Training ‘Zelf plannen’

Lessons 4 You - Wat schrijf je allemaal in een agenda

Wat schrijf je allemaal in een agenda?

Opstaan, naar school, de gehele dag concentreren, naar huis om huiswerk te maken, leren voor toetsen, avondeten, sporten, bijbaantje, tv kijken en naar bed. Er wordt steeds meer van ons gevraagd in deze gehaaste samenleving. Maar we doen hier ook zelf aan mee, omdat we alles willen blijven volgen, overal bij willen horen en presteren. Op zich niets mis mee, maar hierdoor wordt de lat soms zo hoog gelegd dat kinderen vast kunnen lopen. Gelukkig is hier een hoop aan te doen!

Dit doe ik dan ook met liefde vanuit mijn eigen praktijk ‘Lessons4you’. Ik vind het geweldig om kinderen te helpen hun schoolperiode goed te doorlopen. Als ik zie dat een kind zijn/haar leven weer op de rit heeft, is de voldoening enorm. Het viel mij op dat er een hoop kinderen zijn die moeite hebben met het plannen van hun huiswerk, het leren van toetsen en geen idee hebben hoe ze een agenda eigenlijk kunnen gebruiken.

Vanuit mijn praktijk geef ik de training ‘Zelf plannen’. Deze gaat uit van de motiverende gesprekstechniek. De training bestaat uit 8 kind- en 2 oudersessies. Optioneel is de extra sessie over de aanpak van sociale problemen. Na een paar maanden volgt er nog een boostersessie om generalisatie te bevorderen. Tijdens sessie 1 worden er 5 doelen door het kind gekozen waar aan gewerkt gaat worden en een beloning voor aan het eind van de training als stimulans.

Ouders staan soms kritisch tegenover deze werkwijze, omdat ze dingen moeten loslaten, maar achteraf zijn ze ontzettend trots op hun kind. Enkele reacties tijdens evaluatiemomenten: “deze training gaf goede handvaten”, “ik vond het een leuke training en heb nu meer tijd voor leuke dingen” en: “mensen om me heen zien dat ik goed mijn best doe en verander”. Ik hoop dat ik nog meer mensen zo enthousiast mag maken en kinderen kan blijven helpen tijdens hun schoolperiode.

Naast deze training geeft ik nog meer soorten ondersteuning zoals examentraining, huiswerkbegeleiding, extra oefenen voor cito-toetsen en coaching. Heeft uw kind leerproblemen of loopt het vast in het onderwijs, kijk dan op mijn website en/of neem vrijblijvend contact op.