Op de basisschool was ik erg snel afgeleid. Ik zag ieder detail in het lokaal, maar ook alles wat er buiten gebeurde. De lesstof werd bijna altijd in woorden uitgelegd en op die manier dwaalden mijn gedachten af, naar wat ik ’s avonds nog op het programma had staan. In groep 8 kwam ik erachter dat het ook anders kon.

Ik leerde door beleven

Mijn groep 8 leerkracht kon geweldig vertellen over de natuur en we gingen ook regelmatig biologie lessen volgen op zijn boerderij. Alles wat ik daar leerde bleef hangen en had mijn interesse. Ik leer door dingen te beleven en te ervaren. Van abstracte informatie maak ik plaatjes in mijn hoofd, die ik op een later moment weer kan oproepen.

Mijn creatieve kant ontdekken

Als kind was ik op mijn kamer vaak aan het knutselen en creatief bezig. Ik was nog zoekende naar wat ik echt leuk vond. Dankzij diezelfde leerkracht, werd mijn gevoelige snaar geraakt. Hij liet mij voor het eerst kennis maken met dichtvormen. Ik kon enorm genieten van het lezen van gedichten, vanwege het gevoel wat de schrijver er in kwijt kon. In groep 8 ben ik zelf ook begonnen met schrijven. In mijn moeilijke periodes heeft het schrijven van gedichten mij geholpen om dingen van mezelf af te schrijven. Als leerkracht en coach ga ik nu op mijn beurt op zoek naar jouw talenten en manier van leren.

Verschillende oorzaken leerproblemen

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een beelddenker vaak leerproblemen heeft:

  1. Denken vanuit een totaalbeeld
  2. Ik denk in beelden, jij onderwijst in woorden
  3. Informatie opslaan: geen woorden, maar plaatjes
  4. Driedimensionaal denken
  5. Snel afgeleid: de wereld beleven
  6. Impulsief gedrag: direct behoefte willen vervullen
  7. Geen tijdsbesef: planning en organisatie

Overzicht hersenhelften ontworpen door Lessons4you Beelddenker heeft voorkeur voor rechterhersenhelft

Leerproblemen zijn niet nodig

Je kunt de leerproblemen praktisch aanpakken met de beelddenk training die ik zelf ontwikkeld heb. Dit geeft direct resultaat. Deze training is niet alleen voor beelddenkers, maar ook voor kinderen met dyslexie, dyscalculie, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Voorkeur van de training volgen

Uit eigen ervaring weet ik dat iedereen op een andere manier leert. De een is auditief ingesteld, de ander visueel. Daarom kan deze training op verschillende manieren gevolgd worden. Je kunt ervoor kiezen om de training volledig online te volgen. Je krijgt dan een prachtig werkboek thuis gestuurd en kunt gebruik maken van de online leeromgeving. Ook is het mogelijk om mij als coach in te zetten. Dan gaan wij samen aan de slag. Op onze site vind je alle benodigde informatie: www.elessons4you.com

Er volgen nog veel meer trainingen, dus hou onze sites in de gaten.