Uit ervaring weet ik dat het moeilijk is om jezelf als hoogsensitief persoon en/of beelddenker, staande te houden binnen het huidige onderwijs en de maatschappij. Het onderwijs sluit niet aan op jouw manier van denken en leren. Je hebt te weinig zelfvertrouwen en bent niet weerbaar genoeg, waardoor je een gemakkelijk slachtoffer bent voor pesters. Je voelt je anders en niet begrepen door de omgeving om je heen. Maar dit mag je nooit vergeten: “Jij bent goed zoals je bent en jij mag er zijn!”

Groei

Elk kind verdient het om de ruimte te krijgen om te groeien. Hierin speelt vertrouwen en veiligheid een belangrijke rol. Als jij elke dag te horen krijgt dat je iets niet kan of iets niet goed doet, zal dit je zelfvertrouwen niet ten goede komen. Bij Lessons4you krijg jij alle ruimte om erachter te komen wie je bent, hoe je brein werkt en hoe je jouw unieke superpower kunt inzetten om vol zelfvertrouwen uit te groeien tot weer een blij kind.

Verbinding

Het is fijn om in verbinding te staan met je omgeving, zodat je begrijpt wat er om je heen gebeurt en je op veranderingen kunt inspelen. Nog belangrijker is het om volledig in verbinding te staan met jezelf. Zodat jij controle hebt over jouw hoofd (bewustzijn en gedachten) en jouw fysieke lichaam (hoofd, hart en buik). Met hele praktische oefeningen kun je hiermee aan de slag, waardoor jij goed in je vel zit. En wat je zal ervaren is dat je ontzettend veel kracht in jezelf hebt.

Authenticiteit

Het is niet altijd makkelijk om dicht bij jezelf te blijven. Soms lijk je net een kameleon die zich aanpast aan zijn omgeving. Het is een gave dat jij anderen zo goed aanvoelt en kan helpen. Vergeet alleen jezelf niet. Kijk af en toe even in die spiegel en zie wat voor een uniek persoon jij bent. Zo echt, zo puur, zo mooi.

Vrijheid

Je hebt de vrijheid om te ontdekken wie je bent, waar je voor staat en wat je superpower is, zodat je deze kunt inzetten bij elk moment in je leven. Je ontdekt dat je veel meer kunt dan je denkt. Ik begeleid jou graag bij deze ontdekkingsreis naar jezelf.

Betekenisvol zijn

Ik zet me actief in om te zorgen dat hoogsensitieve kinderen en volwassenen, eventueel ook met een visuele voorkeur (beelddenkers) erkend en geaccepteerd worden zoals ze zijn, waarbij aan iedereen passende begeleiding en passend onderwijs wordt gegeven, zodat het zelfvertrouwen groeit en zij de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

“Lessons4you maakt bijzonder normaal en normaal bijzonder”

Meer informatie en/of op de hoogte blijven? Dat kan! Via deze link kunt u de Lessons4you pagina liken en blijft u altijd als eerste op de hoogte https://www.facebook.com/lessons4you.nl/

Mijn dochter is weer een kind dankzij Monique van Lessons4you