“Ik voel me anders en ik leer anders”
Dit is een uitspraak die ik regelmatig hoor tijdens mijn beelddenktrainingen. Als kind had ik ook al vrij vroeg door dat ik anders was dan de andere kinderen in mijn klas. Zij konden de leerkracht goed volgen en zodra deze klaar was met de uitleg, gingen ze aan de slag. Ik niet. Ik had ondertussen alles gezien en gehoord in de klas, maar ook buiten de klas. Alle indrukken kwamen visueel en auditief extra binnen. Ik wist ook niet goed waar ik moest beginnen met de lesstof en al helemaal niet hoe ik deze het beste kon leren.
Tijdens oudergesprekken kregen mijn ouders vaak te horen dat ik een dromer was. Volgens de leerkrachten lette ik niet goed op tijdens uitlegmomenten. Dit deed ik echter wel, maar veel informatie bleef niet hangen. Jammer dat de leerkrachten toen nog niet doorhadden dat ik een beelddenker was.
Als ze geweten hadden dat ik informatie vooral door zien, voelen en beleven kan onthouden, hadden ze hier vast rekening mee gehouden. In de 15 jaar dat ik voor de klas stond, combineerde ik vooral het auditieve – en visuele informatieproces, zodat ook de beelddenkers in mijn klas de informatie binnen kregen. De beelddenk technieken pas ik inmiddels ook al ruim 10 jaar toe in mijn praktijk Lessons4you, waar ik dagelijks vele beelddenkers begeleid.
Is mijn kind een beelddenker?
Herken je dit bij jouw kind:
- Voel zich onbegrepen en niet erkend in zijn/haar talenten
- Haalt onvoldoendes, omdat de lesstof niet aansluit
- Krijgt te weinig praktische opdrachten, waar jouw kind juist goed in is
- Heeft weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld
- Gaat niet graag meer naar school en heeft klachten als hoofd- en buikpijn
Dan zou het kunnen dat jouw kind een beelddenker is. Test hier gratis of dat zo is.
Als jouw kind beelddenker is en je wilt als ouder graag weten wat dit betekent, hoe je jouw kind het beste kan ondersteunen, zodat hij/zij weer lekker in zijn/haar vel zit, dan kun je een 1-op-1 gesprek inplannen van 1 uur. Hierin vullen we samen een checklist beelddenken in, je weet precies op welke gebieden jouw kind nog wat ondersteuning kan gebruiken en ook wat de mogelijkheden hierin zijn.
E-book 25 praktische tips voor beelddenkers
Als ouder wil jij het beste voor je kind. Je wil jouw kind zien stralen. En je wil niets anders dan dat je zoon of dochter gelukkig is. Maar in de praktijk blijkt veel ouders van beelddenkende kinderen ten einde raad zijn. Want wat kun je – na alles wat je al hebt geprobeerd – nog doen om je kind wél zelfverzekerd en blij naar school te laten gaan?
Je wil weten waar al die onzekerheden, leer- en rekenproblemen vandaan komen. Ook begrijp je niet waarom je kind de lesstof op school niet begrijpt en er niet uitkomt wat erin zit. En, nog belangrijker: je wil handvatten om hier op de juiste manier mee om te gaan.
Geen wonder dus dat dit boek al door vele ouders als positief ervaren werd. In dit e-book krijg je namelijk maar liefst 25 praktische, goed uitvoerbare tips om je beelddenkende kind éindelijk de juiste ondersteuning te bieden. En dat voor een investering van slechts 7 euro!
1-op-1 gesprek om test door te spreken en alle vragen te stellen
Je vindt hier alle informatie om het gesprek in te plannen. Dit gesprek kost je maar €20,- voor 1 uur, waarbij je alle ruimte hebt om vragen te stellen aan Monique, als ervaringsdeskundige en gecertificeerd coach. Het mooie is dat dit volledige bedrag wordt overgemaakt aan een goed doel zoals het Ronald Mc Donald kinderfonds, Villa Pardoes en Stichting het vergeten kind. Op deze manier draagt Lessons4you haar steentje bij aan het helpen van nog meer kinderen!
Wat is beelddenken en hoe werkt het informatieproces?
Beelddenken is een andere manier van informatie verwerken: van het geheel naar losse onderdelen. Beelddenkers slaan informatie visueel op, omdat ze als voorkeur hun rechterhersenhelft inzetten. Op school wordt veel lesstof auditief aangeboden, wat juist vooral gericht is op de linkerhersenhelft. De lesstof auditief én visueel aanbieden, zou al enorm veel leerproblemen voorkomen.
Iedereen gebruikt hetzelfde informatieproces. We nemen informatie op, deze informatie wordt in ons hoofd verwerkt en opgeslagen. Deze opgeslagen informatie kun je weer terughalen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij een proefwerk.
Per persoon verschilt de voorkeur van het opnemen, verwerken en onthouden van de informatie:
– Horen (auditief)
– Voelen (kinesthetisch)
– Denken (auditief digitaal)
– Zien (visueel = beelddenken)
Op de afbeelding hiernaast is bij een woorddenker de linker hersenhelft vooral actief en bij een beelddenker vooral de rechterhersenhelft. Een beelddenker is vooral van: beleven, ritme, ruimtelijk inzicht, overzicht, kleur, verbeelden, dagdromen en heeft een visuele cognitieve stijl.
Training beelddenken
Beelddenkers hebben vele talenten, die vaak vanuit de omgeving niet gezien worden, omdat er vooral gefocust wordt op het leren. Dit is zo jammer! Door handige beelddenk tools aan te leren, kunnen ook deze talentvolle kinderen mee in het huidige onderwijssysteem. Elke beelddenker krijgt dankzij onze beelddenktraining:
- Weer plezier in het leren en gaat weer graag naar school
- Leert het talige onderwijs beter begrijpen en kan de lesstof visueel opslaan
- Ontdekt bij elk vak hoe hij/zij het beelddenkbrein goed kan inzetten
- Heeft meer zelfvertrouwen en ontwikkelt een positief zelfbeeld
- Ziet de toekomst weer positief in en gaat als een blij kind door het leven
Jouw kind verdient het om zichzelf te ontwikkelen en met plezier in het leven te staan!
De training beelddenken is een training geschikt voor kinderen die een visuele voorkeursstijl hebben, met leerproblemen, dyslexie, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, faalangst, beelddenken en/of hoogsensitief. De training maakt veel gebruik van visueel opslaan, wat uitermate geschikt is voor beelddenkers.
Vanuit heel Nederland en België hebben al vele kinderen de beelddenktraining van Lessons4you gevolgd. Ieder kind (en de ouder) begrijpt het beelddenken beter, kan het beelddenkbrein inzetten voor de lesstof van school, haalt weer betere resultaten, zit lekker in zijn/haar vel en gaat weer met plezier naar school. De reacties zijn lovend over de training. Ik gun jouw kind dit ook!
Op deze pagina vind je alle informatie over de beelddenktraining. Iedere beelddenker heeft een andere begeleiding nodig. Je vindt op deze pagina:
- Uitleg over beelddenken
- Kenmerken van beelddenkers
- Voor wie de training geschikt is
- Inhoud van de verschillende trainingen
- De verschillende typen trainingen (online, offline of een combinatie hiervan)
- Reviews van klanten
- Veelgestelde vragen
Mocht je na het lezen van alle informatie nog een andere vraag hebben, of je weet niet goed welke training geschikt is voor jouw kind, neem dan even contact op, dan helpen we je uiteraard graag verder!