Ouderbegeleiding

De opvoeding van een kind valt niet altijd mee.

De omgeving en de thuissituatie kan van invloed zijn op het gedrag van uw kind. Tijdens de opvoeding kunt u als ouder tegen problemen aanlopen en u zorgen maken over de ontwikkeling en/of het gedrag van uw kind.

Wellicht heeft u al verschillende pogingen ondernomen om in contact te komen met uw kind en het stroeve contact te verbeteren. Het lijkt of u niet doordringt bij uw kind, terwijl u eigenlijk alleen maar het beste voor heeft. Als ouder ziet u uw kind het liefst gelukkig. U vindt het moeilijk om te zien dat uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit. U ziet liever een blij kind. Soms lossen problemen vanzelf op, maar dat is niet altijd zo. Het kan zijn dat uw kind of uw gezin meer hulp nodig heeft.

Wanneer kunt u bij Lessons4you terecht?

Bij Lessons4you kunt u terecht voor ouderbegeleiding en gezinscoaching. Deze coaching is gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar. Ieder gezin is anders en daarom is ook elk begeleidingstraject maatwerk. Het ene gezin vindt het prettig dat ik langskom om gesprekken te voeren met het hele gezin samen en met de gezinsleden individueel. Weer een ander gezin pakt het liever actief aan. We gaan dan met het hele gezin aan de slag met coachingsactiviteiten om het vertrouwen, respect, veiligheid en nieuwsgierigheid naar elkaar te vergroten.

U kunt met heel veel hulpvragen terecht bij Lessons4you. Hieronder staat een lijst met een aantal hulpvragen die ik regelmatig tegenkom binnen de coachingssessies. Mocht uw hulpvraag er niet bij staan, kunt u altijd contact opnemen om te kijken of Lessons4you u hierin kan begeleiden.

 • Mijn kinderen maken constant ruzie met elkaar
 • Mijn kind durft niet (alleen) te slapen
 • Ik wil een beter contact met mijn kind
 • Mijn kind heeft regelmatig nachtmerries
 • De sfeer in huis is negatief en we krijgen het niet omgedraaid
 • Mijn kind heeft een grote mond en luistert niet naar mij
 • Ik mag mijn kind niet begeleiden met huiswerk, maar de resultaten gaan achteruit
 • Ik zie dat er meer in mijn kind zit, maar het komt er maar niet uit
 • Mijn kind leert op een andere manier en de lesstof komt niet binnen
 • Mijn kind komt regelmatig verdrietig thuis van school
 • Ik vind mijn kind niet weerbaar genoeg en maak me zorgen over de toekomst
 • Mijn kind is heel erg gevoelig. Is mijn kind hoogsensitief?
 • Mijn kind heeft heel veel structuur nodig. Heeft mijn kind ADHD of autisme?

Hoe komt u bij Lessons4you terecht?

U kunt bij Lessons4you terecht voor een particulier begeleidingstraject. U heeft hier geen doorverwijzing voor nodig. Neemt u even contact op via het contactformulier, zodat we kennismakingsgesprek/ intakegesprek kunnen inplannen. Hierin kunt u vrijblijvend erachter komen of u bij Lessons4you op de juiste plaats bent. Mocht dit niet het geval zijn, heeft Lessons4you een uitgebreid netwerk om zich heen en kunt u worden doorverwezen naar een andere coach of praktijk.

U kunt bij Lessons4you ook terecht via een doorverwijzing van Centrum Jeugd en Gezin of de huisarts. Zij kunnen u doorverwijzen naar Lessons4you of u kunt hier zelf om vragen. Als u na het kennismakingsgesprek/ intakegesprek graag gecoacht wordt door Lessons4you, kunnen we een vergoed zorgtraject aanvragen bij de gemeente. Dit is mogelijk bij o.a. de gemeenten: Breda, Tilburg, Roosendaal, Bergen op Zoom, Moerdijk, Halderberge, Woensdrecht en Tholen. Tijdens het kennismakingsgesprek/ intakegesprek kan ik u precies uitleggen hoe dit werkt.

Tarieven

PakketPrijs

Kennismakingsgesprek

30 minuten

Gratis

Ouderbegeleiding/ gezinscoaching

1 uur in totaal (45 min sessie en 15 min voor- en nawerk)

€ 105,- (Incl. btw)

Ouderbegeleiding/ gezinscoaching

Zorgbegeleiding d.m.v. doorverwijzing via Centrum Jeugd en Gezin of de huisarts

Vergoed door de gemeente