Oefenen Entree- en Cito-toetsen

Binnen het onderwijs worden de Cito-toetsen steeds belangrijker. Naast het advies van de school wegen de Cito resultaten ook mee. In groep 7 wordt vaak de entreetoets afgenomen en in groep 8 de Eind Cito-toets. Door te oefenen voor de entree- en Cito-toetsen word je steeds vaardiger in het juist beantwoorden van de vragen. Je leert waar je op moet letten en hoe je dit handig kunt aanpakken. Het oefenen van de Cito-toetsen is al mogelijk vanaf groep 3 bij Lessons4you.

Intake

Bij de rapporten worden vaak ook de Cito-scores benoemd. Vallen deze onvoldoende uit is het zinvol om op tijd aan de bel te trekken en extra te oefenen voor deze Cito-toetsen. Tijdens de intake wordt er gekeken op welke onderdelen een kind uitvalt. Er wordt een plan opgesteld en de komende periode gaat er geoefend worden voor de Cito-toetsen.

Begeleiding

  • Schoolresultaten bekijken en uitleg voor de ouders.
  • Oefenen voor Cito-toetsen, zowel schriftelijk als op de computer
  • Indien gewenst extra huiswerk om thuis te oefenen
  • Afname Cito-toetsen om de resultaten te meten

Evaluatie

Nadat er geoefend is met de entree- en Cito-toetsen is een leerling klaar om de echte toetsen op school te maken. De leerling begrijpt de vraagstellingen beter, weet waar hij of zij op moet letten bij het beantwoorden van de vragen en de resultaten gaan omhoog.

Tip: begin op tijd met het oefenen voor de entree- en Cito-toetsen. Het vergt tijd om goed onder de knie te krijgen.

Je ziet aan de resultaten dat meer inzicht krijgen in de Cito-toetsen helpt. Ouders zijn erg tevreden over de behaalde resultaten na de entree- en of Cito-toets. Maar het allerbelangrijkste is dat ieder kind vertrouwen krijgt en niet faalangstig hoeft te zijn voor een Cito-toets. Op scholen wordt verder gekeken dan alleen maar de toets resultaten en dat doet Lessons4you ook!

Wanneer is de entree- en Cito-toetstraining bij Lessons4you?

Op dit moment zijn er 2 groepen bij Lessons4you. Op deze manier wordt er ook zoveel mogelijk van én met elkaar geleerd. Daarnaast krijgt jouw kind ook voldoende persoonlijke aandacht door 1-op-1 ondersteuning te krijgen tijdens de sessie, terwijl de andere kinderen een opdracht uitwerken.

  • Groep 5-8: Maandag 17:00-18:00 (Max. 4 kinderen) 
  • Groep 6-8: Maandag 18:00-19:00 (Max 4 kinderen)

Hoe geef ik mijn kind op voor de entree- en Cito-toetstraining bij Lessons4you?

Je kan een mail sturen naar info@lessons4you.nl om te checken of er op dit moment nog een plek vrij is voor deze vorm van huiswerkbegeleiding. De groepen zijn regelmatig vol. Je kan jouw kind dan op de wachtlijst plaatsen.

Plan je liever eerst een gratis intakegesprek in, om te kijken wat het beste bij jouw kind past, kan je dit doen via mijn digitale agenda. Je ziet dan direct wanneer de eerstvolgende plaats is om dit gesprek in te plannen.

Tarieven

PakketPrijs

Oefenen Entree- en Cito-toetsen Groep 5-8 (Max. 4 kinderen)

Begeleiding 4 uur per maand in de praktijk van Lessons4you

€ 210 per maand (€ 52.50 per sessie)

Oefenen Entree- en Cito-toetsen Middelbare scholieren (Max. 4 kinderen)

Begeleiding 4 uur per maand in de praktijk van Lessons4you

€ 210 per maand (€52.50 per sessie)

Oefenen Entree- en Cito-toetsen Groep 5-8 (Max 1 kind)

Begeleiding per sessie af te nemen. Zowel online als in de praktijk van Lessons4you in te zetten. Sessie van 45 min en 15 min voor- en nawerk.

€ 105 (incl. btw)

Oefenen Entree- en Cito-toetsen Middelbare scholieren (Max. 1 kind)

Begeleiding per sessie af te nemen. Zowel online als in de praktijk van Lessons4you in te zetten. Sessie van 45 min en 15 min voor- en nawerk.

€ 105 (incl. btw)