Huiswerkbegeleiding

Heb jij net dat steuntje in de rug nodig om aan je huiswerk te beginnen of te gaan leren voor toetsen? Dan ben je bij Lessons4you aan het juiste adres. Hier kun je individueel of in een groep, met maximaal nog 2 andere leerlingen, huiswerk maken en/of leren voor je toetsen. Het voordeel van huiswerkbegeleiding in kleine groepen is dat je van elkaar kunt leren. Daarnaast kun je elkaar ook helpen met het maken van je huiswerk of het leren van toetsen. Deze samenwerking laat je zien dat je niet de enige bent die moeite heeft met het maken van huiswerk én het leren van toetsen. De huiswerkbegeleiding vindt altijd plaats onder de begeleiding van een leerkracht.

Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om groepen te vormen die matchen qua leeftijd en/of lesstof. Basisschoolleerlingen worden bij elkaar ingepland en middelbare scholieren bij elkaar. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk nagestreefd om leerlingen uit groep 5 en 6 samen te voegen én groep 7 en 8 samen. Bij de middelbare scholieren de 1e en 2e jaars bij elkaar en de hogere groepen ook bij elkaar. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal aanmeldingen op een bepaalde dag en tijd én of er gekozen is voor privéles of voor een groepsles.

Het kan zijn dat jij op een andere manier leert en informatie kan onthouden, omdat je een beelddenker bent. Het is handig om dit even te testen, want dan kan ik je hierin extra begeleiden. Je kunt dit hier testen.

Wat valt er allemaal onder huiswerkbegeleiding?

 • Huiswerk maken met hulp van een leerkracht.
 • Uitleg van de lesstof van alle vakken.
 • Mogelijkheid tot overhoren.
 • Hulp bij leren samenvatten & toetsen leren.
 • Het maken van een mindmap zodat je alles gemakkelijker kunt onthouden
 • Individueel of in een kleine groep van maximaal 3 leerlingen
 • Met medeleerlingen overleggen en samenwerken

Mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden qua huiswerkbegeleiding:

 • U maakt bij inschrijving de keuze voor privé les of huiswerkbegeleiding in groepsverband. Als u dit tussentijds wilt wisselen is dat mogelijk en kunt u dat aangeven vóórdat de nieuwe lessen worden ingepland.
 • Voorafgaand aan elke maand kiest u een pakket, met de mogelijkheid om 4 x, 6 x of 8 x per maand naar huiswerkbegeleiding te komen.
 • In de laatste week van elke maand worden de nieuwe lessen ingepland voor de komende maand. Er wordt zoveel mogelijk nagestreefd dat iedereen op een vaste dag en tijd huiswerkbegeleiding heeft.
 • Iedereen is zelf verantwoordelijk om het aantal lessen behorend bij het pakket in te plannen. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van een les, wordt er geen geld terug gegeven.
 • In de vakanties lopen de pakketten door. Wilt u in de vakantie geen gebruik van huiswerkbegeleiding maken is dat geen probleem. Dan kunnen de overgebleven lessen van het pakket in overleg, voor of na een vakantie, ingepland worden.
 • In de vakanties gelden andere tijden dan de algemene tijden gedurende het jaar. Dit gaat altijd in overleg met u. In de vakantie is het mogelijk dat er een afwijkende samenstelling is, omdat niet iedereen gebruik maakt van de lessen in de vakanties.
 • Tijdens de zomervakantie heeft u de mogelijkheid om 1 maand geen gebruik te maken van het pakket. Met de 2 overgebleven weken dient u vooraf rekening te houden. Deze lessen kunnen tijdens de zomervakantie ingepland worden of de week voor of na de zomervakantie.
 • Wilt u de huiswerkbegeleiding stoppen dan kunt u dit uiterlijk voor de 14e van elke maand doorgeven. Dan zijn de nieuwe lessen nog niet ingepland én heb ik voldoende tijd om de andere ouders op de hoogte te stellen van de veranderde groepssamenstelling.

Tarieven

PakketPrijs

Basis pakket Individueel 1 kind

Begeleiding 4 uur per maand

€ 65 per uur

Basis pakket Groep Max. 3 kinderen

Begeleiding 4 uur per maand

€ 50 per uur

Top pakket Individueel 1 kind

Begeleiding 8 uur per maand

€ 55 per uur

Top pakket Groep Max. 3 kinderen

Begeleiding 8 uur per maand

€ 40 per uur