Spelen met zichtbaarheid

Speelsheid voorziet in een nieuwe creatieve taal die kan doordringen tot in de diepe lagen van ons menszijn en bevordert vertrouwen, affectregulatie en vitaliteit. Mijn hele lijf roept: ‘Dat wil ik ook!’ Dat is ook een van de redenen dat ik gestart ben met de 2-jarige opleiding: Theater van het leven. Dit is een thema wat al mijn hele leven terugkomt. Als hoogsensitief persoon ben ik gevoelig voor afwijzing (rejection sensitivity). Als kind stond ik vaak in het middelpunt van de belangstelling, omdat ik energiek, enthousiast en aanwezig was. Aan de andere kant vond ik het weer spannend om in het middelpunt te staan en had ik liever niet dat de aandacht op mij gericht was. Vroeger had ik dus al te maken met dit speelveld en dat is er nog steeds.

Een lange watervast, dat ga je jezelf toch niet aandoen!

Ergens in april dit jaar besloot ik voor mezelf dat ik een lange watervast wilde doen. Dus een vorm van vasten waarin je niks anders consumeert dan water. Ik had er al wat dingen over gelezen en gehoord, en het leek me mooi dit eens te ervaren. Als ik het tegen mensen zei, begrepen ze niet goed waarom ik dat zou doen. 'Dat is toch niet gezond? Je bent gek om dat te gaan doen!' Mijn besluit stond vast.

Onbevangen in het leven staan, valt nog niet mee

Onbevangenheid is het vermogen om opmerkzaam in het leven te staan en als het ware geen geheugen te hebben ten aanzien van eerdere gebeurtenissen. Ben jij ervan bewust, dat we bijna nooit onbevangen een situatie bekijken en beoordelen? Nadat je dit blog hebt gelezen wel. Ook geef ik je een opdracht mee om hier mee te oefenen.

Durf jouw problematische coping strategieën onder ogen te zien voor meer groei

Soms heb je een onderbuikgevoel en weet je dat je in het diepe mag springen. Je voelt aan alles dat het jouw tijd is om het leven, met beide handen, volledig vast te grijpen. Als je dan luistert naar deze innerlijke fluisterstem, maak je hele mooie keuzes. Keuzes die bijdragen aan groei, op zowel persoonlijk als zakelijk gebied.

Ga mee op ontdekkingsreis voor meer zelfvertrouwen

Uit ervaring weet ik dat het moeilijk is om jezelf als hoogsensitief persoon en/of beelddenker, staande te houden binnen het huidige onderwijs en de maatschappij. Het onderwijs sluit niet aan op jouw manier van denken en leren. Je hebt te weinig zelfvertrouwen en bent niet weerbaar genoeg, waardoor je een gemakkelijk slachtoffer bent voor pesters. Je voelt je anders en niet begrepen door de omgeving om je heen. Maar dit mag je nooit vergeten: “Jij bent goed zoals je bent en jij mag er zijn!”

De beste versie van jezelf

Hoe mooi is het … dat jij je begrepen voelt? Dat jij jezelf durft te zijn en gaat staan voor wat je waard bent. Hoe mooi is het … dat jij je niet meer onzeker hoeft te voelen en lekker in je vel zit? Dat jij je niet meer moe en uitgeblust voelt. Hoe mooi is het … dat jij niet meer hoeft te piekeren en elke dag de beste versie van jezelf bent?