Beelddenken in o.a. West-Brabant

Iedereen leert anders. Dat merk je al bij peuters en kleuters, maar is zelfs bij volwassenen zichtbaar. Sommige mensen vinden het fijn om informatie heel vaak te herhalen, het zo genoemde “stampen” van auditieve informatie, anderen willen juist graag plaatjes erbij vinden, dit noemen we ook wel beelddenken. Dat iedereen anders leert betekent ook dat iedereen anders hierin ondersteund moet worden. Terwijl het leren op school veelal auditief is hebben kinderen die beelddenken juist veel baat bij visuele ondersteuning. Hoe leer je als je anders denkt, zodat ook bij jou de informatie blijft hangen?

Hoe leer je met beelddenken?

Iedereen krijgt informatie binnen in zijn hoofd, verwerkt deze informatie en slaat belangrijke informatie op. Als het dan nodig is, bijvoorbeeld bij een toets, kan je deze informatie weer terug halen uit je hoofd. Kinderen die beelddenken onthouden het liefst visueel, dus door te zien, de informatie. Dat hoeft geen probleem te zijn, want ook jij kunt onthouden. Toch sluit deze manier van leren niet altijd goed aan bij de manier waarop op scholen lesgegeven wordt en moet je zelf meer initiatief nemen om informatie tot je te nemen.
Daarom kun je bij Lessons4You in West-Brabant de training ‘ik leer anders’ volgen. Hierbij gaan we samen met de kinderen de lesstof passend maken voor het beelddenken, zoals het zoeken van filmpjes en plaatjes. Ouders zijn hierbij aanwezig, zodat zij na de training ook zelf de technieken kunnen toepassen. Beelddenken kan bij alle vakken en daarom komen o.a. spelling, rekenen, klokkijken en de tafels aan bod tijdens de training. Is dit toch niet de hulp waar je naar zocht? Dan hebben wij ook veel andere trainingen of trajecten zoals een training ‘zelf plannen’ of oefenen voor de Entree- en Cito-toetsen.

Meer over de training

Hoewel de training ‘ik leer anders’ bedoeld is voor basisschoolleerlingen die beelddenken, hebben ook jongeren ook op de middelbare school baat bij de technieken. Er wordt gewerkt middels het werkboek, maar wanneer op andere aspecten meer aandacht gevestigd moet worden is dat natuurlijk ook mogelijk. Zo kan bij middelbare scholieren getraind worden in het maken van visuele samenvattingen en mindmaps.
De training ‘Ik leer anders’ is er om kinderen die beelddenken te ondersteunen in hun leerproces, ouders technieken aan te leren die helpend kunnen zijn en onderdelen van de training kunnen ook ingezet worden bij oudere kinderen. Het basispakket voor deze training kost €279,-. Hierbij zijn het werkboek, een intakegesprek en 4 sessies á 60 minuten inbegrepen of 5 sessies á 45 minuten. Mochten er na de training nog meer vakken zijn die op de visuele manier aangepakt moeten worden, dan kan je losse vervolgsessies inkopen voor €60,-. Zo verzorgt Lessons4You in West-Brabant maatwerk op ieder vlak en worden de werkzaamheden aangepast aan de kinderen, jongeren en hun ouders.

Meer informatie over de cursus beelddenken?

Wil je graag meer weten over de cursus ‘ik leer anders’ voor kinderen die leren middels beelddenken of wil je meer weten over Lessons4You in het algemeen? Neem gerust contact op met Monique van Zoelen, eigenaresse van Lessons4You, om meer te leren over de mogelijkheden. Natuurlijk is het van belang gevoelsmatig goede keuzes te maken wanneer problemen zich voordoen en met vrijblijvende informatie helpen wij hier graag bij. Wij zijn eenvoudig te bereiken via info@lessons4you.nl, het contactformulier op de website of door te bellen naar +31 164 85 49 70.