Ons brein is geëvolueerd om gedrag te automatiseren, zodat we zo min mogelijk hoeven na te denken. Zelf ben ik ook iemand die het heerlijk vind als situaties duidelijk en voorspelbaar zijn. Toch veranderde dit in 2018 volledig. Ik stond open voor verandering. Dit heeft in 3 maanden geleid tot een enorme persoonlijke groei.

Verhuizing Lessons4you

De start van 2018 begon goed. Lessons4you verhuisde naar bedrijvencentrum De Punt, lanceerde een nieuwe website en creëerde een nieuwe huisstijl. Iedereen weet de praktijk te vinden. Vanuit het Roncalli en Rijks komen de leerlingen na schooltijd, te voet of met de fiets, om hun huiswerk te maken of te leren voor toetsen. Ouders kunnen op hun kind wachten die op dat moment een coachsessie heeft. Soms roep ik ze er even bij om samen met hun kind een opdracht te doen.

Lessons4you in actie

Maandelijkse inspiratiemail

Vanaf begin 2018 komt er iedere maand een inspiratiemail uit met allerlei onderwerpen zoals beelddenken, hoogsensitiviteit, (leer)problemen, executieve functies, spreken op scholen en nog veel meer. Rechts onderin op de homepagina lessons4you.nl kun je jezelf hier voor aanmelden.

Zenuwen de baas

Als kind vond ik het super spannend om een spreekbeurt te houden. Ook het spreken voor een hele groep ouders of collega’s bezorgde mij de nodige zenuwen. 7 Jaar geleden kwam ik erachter dat ik hoogsensitief ben. Als ik voor een groep sta, voel en zie ik wat ze denken. Zeker als je je dat persoonlijk aantrekt, maakt dat het extra lastig. De laatste jaren heb ik een enorme groei doorgemaakt. Ik durf mijn grenzen te verleggen.

Spreken op scholen

Op 22 februari en 22 maart mocht ik 4 keer een interactieve workshop verzorgen, voor de ouders van het Roncalli, op de thema-avond ‘Leren Leren’. Ik heb gesproken over leren plannen en dan met name over de executieve functies en beelddenken. Het was echt geweldig om te doen. Dit smaakt naar meer!

Workshop executieve functies op Roncalli

Ik kijk er nu al naar uit om in mei een studie-ochtend te mogen verzorgen, voor alle collega’s op basisschool De Aanloop, over beelddenken.